ဒီေန႔ မနက္ သစ္သစ္ ႏိုးလာေတာ့ ၁၀နာရီခြဲေနပါျပီ ...။ လူက တစ္ညလံုးေခ်ာင္းေတြဆိုးျပီး အိပ္မရေတာ့ လူကေတာ္ေတာ္ကို ႏံုးေနပါတယ္ ။ ေခ်ာင္းေတြဆက္တိုက္ဆိုးေတာ့ ေဆးပူေတြလည္ပင္းေတြ ရင္ဘတ္ေတြမွာ သက္သာေအာင္လူး ရာသီဥတုကလည္းပူ ေဆးေတြကလည္း ပူနဲ႔ လူကေတာ္ေတာ္ခံစားရခက္ခဲ့ပါတယ္ ။ ႏိုးလာေတာ့လည္း ေန႔လည္ေရာက္ေတာ့မယ္ဆိုေတာ့ ေကာ္ဖီလည္းမေသာက္ခ်င္ေတာ့ဘူးေလ ဒါေၾကာင့္ေရခဲေသတၲာထဲကို ၀ယ္ထားတာဘာက်န္ေသးလဲၾကည့္ေတာ့ ပန္းေဂၚဖီ ရယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္ ပဲျပားရယ္ ၀က္သားၾကိတ္သားတစ္ဗူးရယ္ ငရုပ္သီးစိမ္းေလးရယ္ေတြ႔ေတာ့ တံုယမ္းေလးခ်က္စားမယ္ဆိုျပီး အားလံုးကိုအျပင္ထုတ္လာခဲ့လိုက္တယ္ ။ ဒီအပတ္က သစ္သစ္ေစ်းကိုဆင္းမ၀ယ္ျဖစ္ပါဘူး ေနမေကာင္းေတာ့ခ်က္မစားရင္ အသီးအရြက္ေတြက မလတ္ဆတ္ဘူးထင္လို႔ ျပီးေတာ့ ဒီပိတ္ရက္မွာ အိမ္ကလည္းပို႔လိုက္မယ္ဆိုေတာ့ ဘာမွကို၀ယ္မထားလိုက္ပါဘူး ။
ဒါေၾကာင့္လည္း ဒီဟင္းခ်ိဳက လက္က်န္ရွင္းတမ္းဖြင့္တယ္လို႔ ေခါင္းစဥ္တပ္လည္းရပါတယ္ ။ တံုယမ္းအႏွစ္ နဲ႔ ပန္းေဂၚဖီ နဲ႔ကို အရင္ ေရဖံုးရံဳေလးတည္လိုက္ပါတယ္ ။ နည္းနည္းဆူလာျပီဆိုမွ ၾကိတ္သားေလးေတြကို ဆား၊ဆႏြင္းေလး နယ္ျပီးလံုးလိုက္ပါတယ္ ။ ေနာက္ေရတ၀က္ခန္႔ထည့္ျပီး အသားလံုးေလးေတြ ႏူးေအာင္တည္လိုက္ပါတယ္ ပြက္ပြက္ဆူလာေတာ့ အေပါ့အငံေလးျမည္းျပီး ပဲျပား ကိုထည့္ဖို႔ျပင္ပါတယ္ ခဏေလာက္ေနေတာ့ ေနာက္ဆံုးမင္းသမီးျဖစ္တဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ထည့္ျပီး အနည္းငယ္ေပ်ာ္သြားတာနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းေလး အုပ္ျပီးမီးပိတ္လိုက္ပါတယ္ ။ ဟင္းအိုးကိုေတာ့ ခြင္ေပၚကခ်က္ခ်င္းမခ်ပါဘူး အပူေငြ႔ေလးနဲ႔ပြက္ေစပါတယ္ ။ ေနာက္ဆံုးေတာ့ သစ္သစ္ေသာက္ခ်ဥ္တဲ့ ခ်ဥ္စပ္ေလးတစ္ခြက္ရလာပါတယ္ ။ ပုစြန္ နဲ႔ ငံုးဥ ေလးထပ္ထည့္ခ်င္ေပမယ့္ ေအာက္ဆင္းျပီးသြား၀ယ္ရမွာေၾကာင့္ မျပည့္စံုေပမယ့္ နလံထစ သစ္သစ္အတြက္ေတာ့ ေတာ္ေတာ့္ကိုအဆင္ေျပတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ပါပဲ ...။
ေန႔လည္ မမအြန္လိုင္းလာေတာ့ ဒီေန႔ဒါခ်က္စားတယ္ဆိုေတာ့ သူကဆီထည့္လားတဲ့ သစ္သစ္ကလံုး၀ဆီ အခ်ိဳမွဳန္႔ မထည့္ပါဘူး ။ တံုယမ္းက အေရာင္ေတြကဆီလိုတက္ေနတာပါ ။ ဒီေန႔ေတာ့ဘာပို႔စ္တင္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္း အျမဲတမ္းကိုယ့္အေၾကာင္းေတြပဲ တင္ေနလို႔ စာဖတ္တဲ့သူေတြကို အေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္ေအာင္ သစ္သစ္ရဲပိတ္ရက္ေန႔လည္စာ ခ်က္ပံုေလးကို တင္လိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ဘာပညာရပ္မွ မပါေပမယ့္ ေနမေကာင္းျဖစ္လို႔ ပါးစပ္ေတြပ်က္ေနရင္ ဒီဟင္းေလးက ေပါ့ေပါ့ပါးပါးနဲ႔ ခ်က္ရလြယ္ျပီး စားလို႔ေကာင္းလို႔ စာဖတ္သူေတြကို ပို႔စ္ေလးေရးျပီးမွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္...။
R u feeling well?
ReplyDeleteေနကေကာင္းသြားေပမယ့္ လူကပံုမွန္ မျဖစ္ေသးဘူး ေအေအ.... စိတ္ပူေစလို႔ ေဆာရီးေနာ္..။
ReplyDeleteစင္ကာပူ ယိုးဒယားဟင္းခ်ဳိလား။ တံုယမ္းဆုိရင္ အုန္းႏုိ႔ ဒါမွမဟုတ္ ႏုိ႔စိမ္းထည့္ရတယ္တဲ့။ ရန္ကုန္မွာေတာ့ ပဒဲေဂါနဲ႔ စပါးလင္ပါ ထည့္တယ္။
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေလး :)
ReplyDeleteဟင့္အင္း တုိ ့က သစ္ကုိယ္တိုင္ခ်က္ေကၽြးတာပဲ စားခ်င္တာ
ReplyDeleteအစပ္မစားဘူး
ေနာက္တခါဆုိ လက္တုိ ့လိုက္ပါ